توانایی خود را افزایش دهیم

فرهنگ و هنر
توانایی خود را افزایش دهیم

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

• لطفا مطالب سایت را به صورت منظم پیگیری کنید
• ارائه پیشنهادات و نظرات شما باعث بهبود کیفیت ارائه مطالب خواهد شد

بعضی از مطالب آموزشی سایت توسط اینجانب نوشته نشده و صرفا جهت مطالعه دوستان از منابع دیگری جمع آوری شده است
چنانچه در مطالب موضوعی ملاحظه شد که از نظر علمی ، اعتقادی ، سیاسی ، مذهبی و ... دارای مشکل بود حتما در قسمت نظرات ذکر بفرمایید تا اصلاح گردد.
با تشکر
موفق باشید

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

برای شروع وبلاگ نویسی معمولا گزینه های بسیار زیادی پیش روی شما قرار دارد. سایت های ایرانی و غیر ایرانی فراوانی سرویس های وبلاگ نویسی با امکانات جذابی را ارائه کرده و وبلاگ اختصاصی رایگانی را در اختیار شما  می گذارند. در کنار آن می توانید با هزینه ای مناسب و خرید یک دامنه دلخواه و حجم مناسب هاست، سایت اختصاصی خود را راه اندازی کرده و وبلاگ نویسی را آغاز کنید.

اما واقعا بهترین انتخاب کدام است؟ چه گزینه هایی را در تصمیم گیری باید دخیل بدانیم؟ آیا پرداخت هزینه سالیانه برای سایت شخصی معقول و مقرون به صرفه است، یا باید به همان سرویس های رایگان اکتفا کنیم؟ و مهمتر از همه اینکه کدام یک امنیت بیشتری دارند؟ و در میان انواع سرویس های رایگان یا برنامه های مدیریت محتوای سایت یا وبلاگ (CMS)، کدام یک را باید انتخاب کرد تا امنیت ما و مطالب مان تا حد لازم تامین شود؟ در این درس قصد داریم به صورت خلاصه همین سوالات را دنبال کرده و پاسخ مناسبی برای آنها بیابیم. لذا ابتدا به بررسی سرویس های وبلاگ نویسی عمومی پرداخته و سپس سراغ سایت شخصی می رویم. در انتها هم نتیجه گیری و مقایسه امنیتی میان این دو را خواهیم داشت.

 

سرویس های وبلاگ نویسی عمومی
امروزه با کمی جستجو در اینترنت می توانید ده ها سرویس ارائه دهنده خدمات وبلاگ نویسی رایگان را بیابید که هر کدام امکانات و قابلیت های جذاب و گوناگونی را هم در اختیارتان می گذارند. در این میان شرکت های ایرانی هم حضوری فعال داشته اند و نام های فراوانی در حال رقابت با یکدیگر هستند. اما از آنجایی که در این دوره درباره امنیت وبلاگ نویسی صحبت می کنیم، بیشتر از جنبه امنیت عمومی، امنیت محتوا  و اطلاعات کاربری به سرویس های مختلف نگاه می کنیم و چندان در خصوص امکانات و قابلیت های سرویس های وبلاگ نویسی صحبت نمی کنیم.

بگذارید در ابتدا یک نکته مهم را یادآوری کنیم. وقتی شما از سرویس های رایگان استفاده می کنید چه ایرانی و چه خارجی باید در حیطه قوانین و مقررات آن سرویس وبلاگ نویسی و کشوری که در آن قرار گرفته عمل کنید و به قوانین آن احترام بگذارید. برای مثال اگر یکی از سرویس های وبلاگ نویسی ایرانی استفاده می کنید باید علاوه بر اینکه به موضوع امنیت کلی آن سرویس توجه می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که مطالب شما بایستی با رعایت و احترام به قوانین کشور ایران باشند. این موضوع در مورد استفاده از سرویس های وبلاگ نویسی خارجی هم صادق است و در صورت تخلف از قوانین هر کدام از سرویس ها امکان پیگیری های رسمی و قضایی در مورد نوشته های شما وجود خواهد داشت.

سرویس های وبلاگنویسی متنوعی وجود دارند که حتما نام برخی از آنها به گوش شما خورده است. اما در میان آنها دو گزینه هستند که بیش از همه مشهور شده و محبوبیت فراوانی پیدا  کرده اند.

سرویس Blogger متعلق به گوگل و از قدیمی ترین سرویس های وبلاگ نویسی رایگان است. از بهترین مزایای بلاگر، راحتی کار و تنظیمات بسیار آسان و سریع آن است. خدمات این سرویس دهنده رایگان بوده و از نظر آپ تایم (Uptime) بهتر و دسترسی دائم به وبلاگ، یکی از مطمئن ترین سرویس های موجود است (منظور از آپ تایم همان مدت زمان در دسترس بودن وب سایت/ وبلاگ یا به اصطلاح بالا بودن وب سایت است). این سرویس از نظر امکانات نیز بسیار خوب و متنوع عمل کرده است و البته همانطور که گفتیم برای مقایسه فنی و… بهتر است سراغ دوره آموزش وبلاگ نویسی بروید . این سرویس دهنده از زبان فارسی هم به طور کامل پشتیبانی کرده و حتی می توانید محیط مدیریتی و منوهای آن را هم فارسی کنید.

از نظر امنیتی هم با توجه به قرار داشتن داده های شما بر روی سرورهای شرکت گوگل، می توانید با خیال نسبتا آسوده به استفاده از آن پرداخته و تقریبا نگران حملات معمول به سایت ها نباشید. البته بخشی از امنیت که به خود شما بر می گردد، همچنان می تواند یک نقطه ضعف برای وبلاگ تان محسوب شود.

دیگر سرویس محبوب وبلاگ نویسان، Wordpress است که توانسته به رقیبی جدید برای بلاگر گوگل تبدیل شود. این سرویس علاوه بر ارائه خدمات رایگان برای وبلاگ نویسی، به عرضه برنامه مدیریت محتوای رایگان برای راه اندازی وبلاگ بر روی هاست شخصی هم می پردازد. برای کسانی که می خواهند مقداری از وقت شان را جهت یادگیری امکانات و قابلیت های جدید بگذارند و در ازای آن امکانات فراوان و حرفه ای تری به دست آورند، سرویس وبلاگ نویسی وردپرس می تواند یک انتخاب مناسب باشد. در وردپرس شما ابزارهای بیشتری برای کار با محتوا، ویجت های گسترده تر، دسترسی بهتر به شبکه های اجتماعی و امکان شخصی سازی بیشتر هر بخش را در اختیار خواهید داشت.

به دلیل استفاده از سرورهای امن و برنامه مدیریت محتوای مطمئن، این سرویس هم از امنیت بالا و قابل قبولی برخوردار است. البته هنگام انتخاب میان یکی از این دو سرویس دهنده، نیاز نیست از نظر امنیت چندان نگرانی به خود راه داده و به بررسی بپردازید. بلکه تنها به مقایسه امکانات مورد نظرتان جهت وبلاگ نویسی پرداخته و دست به انتخاب بزنید.

البته یکی از مزیت های مهم بلاگر که ممکن است انتخاب را برای شما راحت تر کند، امکان اتصال رایگان دامنه دلخواه است. به صورتی که از آن پس آدرس شما به جای زیر دامنه ای از سایت بلاگ اسپات، تبدیل به آدرس مستقیم و دلخواهی می شود که خودتان خریداری کرده اید. اما انجام این کار در وردپرس مستلزم پرداخت هزینه سالیانه ای در حدود ۱۲ دلار است.

یک نکته مهم را فراموش نکنید که امنیت در وبلاگ نویسی شامل دو بعد اصلی است:

۱- اینکه چقدر شما اصول و قوانین امنیتی را رعایت کنید؛ این شامل موارد متعددی می شود که در این دوره به آن می پردازیم، مانند سیستم عاملی که که با آن به اینترنت متصل می شوید، امنیت مروگر و… .

۲- اینکه سیستم وبلاگ نویسی شما و سروری که آن را میزبانی می کند چقدر از نظر امنیتی کامل و قدرتمند باشد. وقتی از یک سیستم وبلاگ نویسی رایگان استفاده می کنید، پرداختن به این بُعد از امنیت به عهده شما نیست و سرویس دهنده وبلاگ این موضوع را کنترل می کند. این کار مزایا و معایب خودش را دارد. اگر شما از یک سرویس دهنده قدرتمند استفاده کنید خیالتان تا حد زیادی از این مورد راحت خواهد بود. در این مورد هم بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

البته سرویس دهنده های متعددی هم در ایران فعال می باشند که با جستجو در موتورهای جستجو میتوانید تعداد زیادی از آنها را پیدا کنید که از آن جمله میتوان blog.ir ، persianblog.com و blogfa.com را می توان نام برد.


خرید هاست اختصاصی و راه اندازی سایت شخصی
گزینه دیگری که برای راه اندازی یک وبلاگ پیش روی شما است، خرید یک فضای اختصاصی در اینترنت (هاست) و یک نام ویژه برای خود (دامنه) و راه اندازی سایت و وبلاگ اختصاصی خودتان است. با انجام این کار دست شما برای هرگونه تنظیمات و استفاده از امکانات مختلف باز است. می توانید برنامه های مدیریت محتوای مختلف را انتخاب کرده و قالب های متنوعی را امتحان کنید. قالب اختصاصی خودتان را طراحی کرده یا گالری عکس و پادکست تان را روی هاست خود راه اندازی و مدیریت کنید.

هزینه انجام این کار هم با توجه به میزان فضای مورد نیاز و شرکتی که انتخاب می کنید، چندان زیاد نخواهد بود و معمولا به صورت سالیانه پرداخت می گردد. اما در صورتی که اهمیت فراوانی برای امنیت وبلاگ تان و محتوای آن قائل هستید، این هزینه ها تا حد زیادی بالا می رود.  اما در قبال آن، از سرورهای بسیار امن تر و با خدمات پشتیبانی بهتری بهره می برید که احتمال وقوع مشکل برای وبلاگ شما را تا حد زیادی کاهش می دهد.

البته در کنار انتخاب هاست امن و مطمئن، نکته بعدی انتخاب برنامه مدیریت محتوا یا CMS با امنیت بالا و پشتیبانی مناسب است که بتوان با اتکا به آن با خیالی آسوده به استفاده از وبلاگ پرداخت. امروزه انواع مختلفی از برنامه های مدیریت محتوا جهت وبلاگ نویسی و مدیریت سایت وجود دارد که بسیاری از آنها هم رایگان هستند. از مهمترین و معروف ترین این برنامه ها می توان به نام هایی همچون وردپرس، دروپال، جوملا و موویبل تایپ اشاره کرد. از آنجایی که صحبت درباره جزئیات این برنامه ها در موضوع درس ما نیست، تنها به این نکته اکتفا می کنیم که از نظر امنیت و کارکرد، بهترین گزینه های موجود برای شما وردپرس خواهد بود که به صورت اختصاصی روی یک سیستم وبلاگ نویسی تمرکز کرده است. در کنار آن استفاده از دروپال به شما امکان توسعه بیشتری را خواهد داد، اما بیشتر برای کسانی مفید است که به دنبال راه اندازی یک وب سایت با امکانات متنوع هستند.

 

انتخاب میان سایت شخصی و سرویس های عمومی از نقطه نظر امنیت
شاید در نگاه اول به نظر برسد که سایت شخصی برای راه اندازی وبلاگ بسیار امن تر است، زیرا بسیاری از تنظیمات امنیتی آن در دست خودمان است. به صورت اختصاصی برنامه نویسی آن را خودمان انجام می دهیم. به روز رسانی آن توسط خودمان انجام می شود و هزار و یک دلیل دیگر.

در مقابل ممکن است بگویید که در سرویس های عمومی، وبلاگ شما در کنار هزاران وبلاگ دیگر بر روی سرورهای مشترکی قرار دارد که همین خود مشکل امنیتی بزرگی می تواند برای شما باشد.

اما حقیقت این است که سرویس های وبلاگ نویسی عمومی همچون وردپرس و بلاگر معمولا از سایت های شخصی امن تر هستند. زیرا همانطور که گفتیم مدیریت سرورها و کنترل ترافیک و ارتباطات آنها، به خوبی و توسط بهترین گروه های متخصص انجام می شود. به روز رسانی های امنیتی لازم برای سرور، زبان های برنامه نویسی آن و همچنین برنامه های مدیریت محتوای نصب شده روی آن در سریع ترین زمان ممکن انجام می شود و زودتر از هر سایت شخصی آپدیت ها را دریافت می کند.

ولی در یک هاست شخصی، بخش مهمی از امنیت شما، در گرو کارکرد امنیتی تیم فنی شرکت خدمات دهنده شما است. مانند این که تا چه حد در کنترل ارتباطات و ترافیک خبره بوده و به روزرسانی و آپدیت های مختلف را به موقع نصب کنند. ضمن اینکه ممکن است بسیاری از این مسوولیت ها به عهده خود شما باشد.

بخش دیگری از امنیت یک سایت شخصی، در دستان دیگر همسایه های شما بر روی سرور شرکت خدمات دهنده هاست است. شرکتی که شما از آن فضای مورد نیازتان را خریداری می کنید، معمولا بر روی یک کامپیوتر سرور، هاست های فراوانی در اختیار سایت های مختلف می گذارد. حال کوتاهی مدیران یکی از این سایت ها و نفوذ افراد خرابکار به آن، می تواند به راحتی امنیت شما را هم به خطر بیاندازد.

و مهم ترین بخش هم خود شما هستید (در صورتی که نگهداری از سیستم وبلاگ نویسی تان مانند وردپرس به عهده خودتان باشد). اینکه تا چه حد در رعایت نکات امنیتی مربوط به اطلاعات کاری و شخصی آنلاین تان و اکانت های مختلف تان دقت به خرج می دهید. یا اینکه تا چه میزان مراقب به روزرسانی و آپدیت سیستم عامل و برنامه های آن بر روی کامپیوترتان هستید. و همچنین آیا به روزرسانی های لازم برای برنامه مدیریت محتوا و دیگر بخش های سایت را به صورت مرتب انجام می دهید؟ همه اینها تاثیر فراوانی در امنیت وبلاگ شما خواهند داشت.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۱/۲۲

نظرات  (۱)

۲۷ فروردين ۹۳ ، ۱۹:۴۹ محمداسکندری
بادرود
استاد با توجه به مطالب شرح داده شده شما عملا" استفاده از وبلاگهای عمومی را به جای سایتهای شخصی توصیه می کنید، اما نکته این است که مطالب موجود در این سرویسهای عمومی باید از فیلتر آنها رد شده ومی توانند جلوی فضای آزاد برای وبلاگ نویس را بگیرند. یعنی به لحاظ قوانین موجود در این سرویسهای عمومی میزان فضای باز قانونا" تا چه حد است ؟ کمی گیج شده ام لطفا" راهنمایی کنید(منظورم سرویسهای داخلی وخارجی است)
سپاسگزارم
پاسخ:
سلام
علت اینکه سرویسهای عمومی برای بیشتر افراد بهتر است این است که شما درگیر مسائل فنی نیستید و فقط تمرکزتان بر روی تولید محتوا است
ولی از نظر کلی شما اگر وبسایت شخصی داشته باشید آزادانه تر میتوانید بنویسید و آزادانه تر میتوانید طراحی وب کنید و از امکانات بیشتری استفاده کنید
اما حفظ امنیت آن و هزینه های خرید هاست و دامین با شما خواهد بود

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی