توانایی خود را افزایش دهیم

فرهنگ و هنر
توانایی خود را افزایش دهیم

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

• لطفا مطالب سایت را به صورت منظم پیگیری کنید
• ارائه پیشنهادات و نظرات شما باعث بهبود کیفیت ارائه مطالب خواهد شد

بعضی از مطالب آموزشی سایت توسط اینجانب نوشته نشده و صرفا جهت مطالعه دوستان از منابع دیگری جمع آوری شده است
چنانچه در مطالب موضوعی ملاحظه شد که از نظر علمی ، اعتقادی ، سیاسی ، مذهبی و ... دارای مشکل بود حتما در قسمت نظرات ذکر بفرمایید تا اصلاح گردد.
با تشکر
موفق باشید

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
پنجشنبه, ۴ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۴:۰۸ ب.ظ

درج اشکال گرافیکی

در درس های قبل چگونگی درج جدول و عکس را آموختیم. در این درس با گزینه های بیشتری از زبانه Insert آشنا خواهیم شد.

برای زیباسازی متن تایپ شده، گاهی نیاز است که از اشکال گرافیکی و نمودار در پروژه ها استفاده کنیم.

 

درج اشکال گرافیکی
در زبانه  Insert گزینه ای به نام Shape وجود دارد. از این بخش می توانید اشکال گرافیکی را در سند خود رسم کنید. برای این کار یکی از اشکال مورد نظرتان را انتخاب کنید، در این صورت شکل ماوس و علامت «مکان نما» به صورت علامت مثبت (+) ظاهر می شود که با رسم آن بر روی هر نقطه ای از صفحه و به اندازه دلخواه، می توان شکل مورد نظر را ترسیم کرد.

 

اضافه کردن متن به اشکال گرافیکی
گاهی لازم است برای زیباتر کردن سند خود درون اشکال گرافیکی متنی نوشته شود. برای اضافه کردن متن به اشکال گرافیکی کافی است بر روی شکل راست کلیک کرده و گزینه Add Text را انتخاب کنید.

پس از نوشتن متن، می توانید اندازه و فونت آن را تنظیم کنید. سپس برای ویرایش متن درج شده، مجددا بر روی شکل راست کلیک کنید. این بار گزینه Add text به گزینه Edit text  تبدیل می شود.

بعد از کشیدن تصویر، یک منوی اصطلاحا «مخفی» با نام Format به منوهای اصلی اضافه می شود.  گزینه های این منو برای ویرایش شکل کشیده شده به کار می روند.

نکته: اگر شکل گرافیکی را در صفحه درج کردید، سپس به منوی دیگری مراجعه کردید و منوی Format مجددا مخفی شد، کافی است بر روی شکل درج شده، دو بار کلیک کنید. در این صورت  منوی Format مجددا نشان داده خواهد شد.

 

بررسی منوی Format
Insert Shape
از این گزینه دسترسی سریع تری به اشکال گرافیکی خواهید داشت. اشکال گرافیکی موجود در این گزینه، تفاوتی با اشکال گرافیکی در بخش Shape که در ابتدای درس توضیح داده شد ندارد.

 

Shape Style

با استفاده از گزینه های این بخش، می توان شکل گرافیکی درج شده را رنگ آمیزی کرد و یا حالت نمایشی آن را تغییر داد. در سمت راست رنگ های نمونه، سه گزینه وجود دارد:

Shape Fill: با استفاده از این گزینه، می توان داخل شکل درج شده را رنگ آمیزی کرد.

Shape Outline: با استفاده از این گزینه می توان رنگ خط بیرونی شکل درج شده را تغییر داد.

Change Shape: با استفاده از این گزینه می توان شکل درج شده را تغییر داد.

 

ایجاد سایه و افکت بر روی شکل درج شده
با استفاده از گزینه Shadow Effects می توان از زاویه های مختلف، به شکل درج شده سایه داد.

گزینه سمت راست درج سایه، توانایی جابجایی سایه درج شده را دارد. بدین ترتیب که با کلیک بر روی فلش های سمت راست، چپ، بالا و پایین، سایه درج شده به جهت های کلیک شده منتقل خواهد شد.

 

افکت های سه بعدی
علاوه بر ایجاد سایه، می توان به اشکال گرافیکی درج شده افکت های سه بعدی تخصیص داد. باید توجه داشت که برای اعمال افکت سه بعدی، شکل گرافیکی انتخاب شده الزاما باید دو بعدی باشد.

 

تنظیمات افکت های سه بعدی
یک افکت سه بعدی را می توان به حالت های دلخواه تغییر داد و تنظیم کرد.

نخستین گزینه از گزینه های مربوط به افکت های سه بعدی، گزینه 3-D Color است. این گزینه، رنگ بعد اضافه شده را تغییر می دهد.

گزینه بعدی، گزینه ای با نام Depth و به معنای «عمق» است. این گزینه عمق بعد اضافه شده را افزایش می دهد.

گزینه بعدی، گزینه Direction است. این گزینه موقعیت بعد ایجاد شده را نسبت به تصویر تغییر می دهد. اگر شکل وسط را انتخاب کنید، بعد تصویر به حالت سابق باز می گردد.

چهارمین گزینه، گزینه Lighting است که برای تنظیم نور بعد درج شده استفاده می شود.

آخرین گزینه، گزینه Surface است که به چهار بخش Matte و Plastic و Metal و  Wire Frame تقسیم می شود. این گزینه ها، شکل و سایه را به حالت های خاصی تغییر می دهد که در زیر نمونه Wire Frame (به معنی قاب سیمی) نشان داده شده است.

 

چرخش اشکال سه بعدی درج شده
در سمت راست گزینه 3D Effects چهار علامت مکان نما به سمت بالا، پایین، چپ و راست وجود دارد که با استفاده از آنها می توان شکل سه بعدی درج شده را به جهت های مشخص شده چرخاند. در شکل زیر، تصویر بالا، یکی از تصاویر درج شده از گزینه Shapes را نشان می دهد که در دو تصویر پایین، به سمت راست و چپ، چرخانده شده است.

نکته: تمامی گزینه های بخش Arrange و Size در بخش کار با تصاویر توضیح داده شد. این گزینه ها برای اشکال گرافیکی نیز سازگار است و تفاوتی با تصاویر ندارد.

 

درج Smart Art
یکی از گزینه های بخش Illustrations در منوی Insert گزینه ای است به نام Smart Art که قابلیت ایجاد یک لیست به صورت اشکال گرافیکی را دارد.

در سمت چپ پنجره باز شده، عناوینی وجود دارد که با انتخاب آنها، زیر مجموعه هر کدام از این عناوین به صورت تصویر در پنجره روبروی آن نشان داده می شود. به طور مثال، با انتخاب عنوان Cycle، اشکال چرخشی و با انتخاب گزینه Pyramid، اشکال هرمی انتخاب می شوند.

با درج هر کدام از این اشکال، می توان متن های مورد نظر را درون آن بخش های آن تایپ کرد تا در نهایت، محتوا به صورت زیباتری ارائه شود.

به عنوان نمونه، یک شکل از اشکال Process را انتخاب می کنیم:

پس از انتخاب شکل مورد نظر، منوی پنهانی با عنوان Smart Art tools ظاهر می شود که می توان تغییراتی در شکل مورد نظر اعمال کرد.

این منو، از دو زبانه Design و Format تشکیل شده که به بررسی آنها می پردازیم.

زبانه Design
بررسی گزینه ها از چپ به راست:

گزینه Add Shape: این گزینه برای اضافه کردن بخش های بیشتر به شکل استفاده می شود. «فعال» یا «غیر فعال» بودن زیرمنوهای Add Shape بسته به شکل مورد نظر متفاوت است. به عنوان مثال، تصویر زیر، از دایره هایی تشکیل شده که می توان به سمت چپ یا راست آن، باز هم دایره اضافه نمود. اما ساختار این شکل به صورت خطی است و نمی توان به بالا یا پایین آن،‌ دایره اضافه کرد. برای این کار باید تصویر دیگری از بخش Process انتخاب کنیم.

در تصویر زیر برای اضافه کردن یک دایره بعد از دایره های موجود از گزینه Add Shape After و برای اضافه کردن یک دایره قبل از دایره های موجود، از گزینه Add Shape Before استفاده می کنیم.

با استفاده از گزینه Add Bullet می توان یک نماد گرافیکی قبل از واژه درج کرد. این گزینه در درس چهارم توضیح داده شد که کاربرد آن در اینجا نیز مشابه همان است.

گزینه Right to Left عناصر شکل را «برعکس» می کند. یعنی آنها را از راست به چپ و یا برعکس، تنظیم می کند.

گزینه های Layout و Promote و Demote و Text Pane برای بخش های خاصی از اشکال Smart Art استفاده می شود.

به عنوان مثال بخش Hierarchy، برای درج نمودارهای طبقه بندی شده بکار می رود و این گزینه ها با انتخاب این بخش فعال می شوند.

با استفاده از گزینه Layout می توان نمودار درج شده را تغییر داد.

گزینه Promote نیز برای «ارتقای» یک مرحله از شکل انتخاب شده به مرحله بالاتر کاربرد دارد. به شکل زیر توجه کنید:

برای اینکه قاره «آمریکا» را در سطح یکم این نمودار انتقال دهیم، گزینه Promote را انتخاب می کنیم. گزینه Demote دقیقا برعکس  Promote عمل می کند.


 
گزینه Text Pane برای درج و ویرایش متن درون باکس های شکل به کار می رود. در تصویر زیر، ابتدا شکل مورد نظر درج و سپس با استفاده از گزینه Text Pane عناوین به آن اضافه شده است.

گزینه Layout برای تغییر شکل  Smart Art به کار می رود. با کلیک بر روی گزینه More Layout پنجره Smart Art مجددا باز می شود که می توان اشکال را از گروه های موجود انتخاب کرد.

گزینه Change Color برای تغییر رنگ نمودار درج شده به کار می رود.

با استفاده از گزینه Smart Art Style می‌توان شکل نمودار درج شده را تغییر داد.

گزینه Reset Graphic نیز برای بازگرداندن شکل به حالت اولیه استفاده می شود.

 

بخش Format
گزینه های این بخش ساختار شکل درج شده را تغییر می دهند. این گزینه ها را از چپ به راست بررسی می کنیم:

گزینه Change Shape برای تغییر شکل بخش انتخابی به کار می رود.

تصویر زیر یکی از اشکال بخش «List» را در حالت عادی نشان می دهد.

برای تغییر شکل هر کدام از مستطیل ها، کافی است آن را انتخاب کرده و با استفاده از گزینه Change Shape شکل جدیدی جایگزین آن کنیم.

با استفاده از گزینه Larger می توان شکل انتخاب شده را «بزرگ تر»کرد.

با استفاده از گزینه Smaller می توان شکل انتخاب شده را «کوچک تر» کرد.

گزینه Shape Style برای تغییر رنگ شکل انتخاب شده به کار می رود.

با استفاده از گزینه های Shape Fill و Shape Outline و Shape Effect نیز می توان به ترتیب: رنگ شکل را تغییر داد؛ خط دور شکل را پررنگ تر کرد و یا تغییر رنگ داد؛ به نمودار «سایه» اعمال کرد.

بخش های Word Art Style و Arrange و  Size نیز در درس های قبل توضیح  داده شده اند. گزینه های این بخش‌ ها برای تغییر شکل متن، مرتب سازی و تغییر اندازه شکل مورد نظر استفاده می شوند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۲/۰۴

نظرات  (۲)

Salam ostad fogholaade ast etela aati ke midid adamo alaghe mand mikonid mamnoon
پاسخ:
خوشحالم که پیگیر مطالب هستید
امیدوارم مفید باشه
سلام استاد میر هادی
سپاسگزارم از محبتی که در حق ما میکنید
پاسخ:
سلام
وظیفه است
شما در حق خودتان محبت میکنید که مطالب را پیگیری میکنید

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی