توانایی خود را افزایش دهیم

فرهنگ و هنر
توانایی خود را افزایش دهیم

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

• لطفا مطالب سایت را به صورت منظم پیگیری کنید
• ارائه پیشنهادات و نظرات شما باعث بهبود کیفیت ارائه مطالب خواهد شد

بعضی از مطالب آموزشی سایت توسط اینجانب نوشته نشده و صرفا جهت مطالعه دوستان از منابع دیگری جمع آوری شده است
چنانچه در مطالب موضوعی ملاحظه شد که از نظر علمی ، اعتقادی ، سیاسی ، مذهبی و ... دارای مشکل بود حتما در قسمت نظرات ذکر بفرمایید تا اصلاح گردد.
با تشکر
موفق باشید

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

حال که با اصول اولیه و برخی تعاریف شبکه آشنا شدیم، قصد داریم در چند درس آینده به صورت قدم به قدم راهنمای کاملی برای راه اندازی یک شبکه بی سیم خانگی و همچنین اتصال آن به یک خط اینترنت ADSL معمولی ارائه کنیم. چیزی که به دلیل قیمت مناسب و دردسترس بودن در حال تبدیل به شیوه مرسوم دسترسی به اینترنت است. البته در کنار آن به توضیح راه اندازی شبکه بی سیم خانگی بدون خرید تجهیزات مرتبط با ADSL و داشتن یک شبکه بدون اتصال آن به اینترنت هم خواهیم پرداخت و در پایان هم درباره برخی مسایل امنیتی و همچنین شیوه های آسان اتصال مستقیم دو کامپیوتر به یکدیگر صحبت می کنیم.

نکته: به دلیل اینکه بیشتر ابزاری که امروزه در خانه مورد استفاده قرار می گیرند، لپ تاپ ها و تلفن های همراه هوشمند هستند، در این دوره تنها به راه اندازی شبکه های بی سیم می پردازیم زیرا تجهیز کامپیوترهای دسکتاپ به کارت های شبکه بی سیم داخلی و یا اکسترنال USB نیز روز به روز کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر می شود.

 

راهنمای خرید ADSL
اول از همه بگذارید بگوییم که ای دی اس ال چیست؟

احتمالا بسیاری از شما این کلمه را شنیده اید و برخی هم اکنون از این سرویس استفاده می کنید. عبارت ADSL مخفف کلمه Asymmetric Digital Subscriber Line و به معنی خط اشتراک دیجیتال نامتقارن است. این شیوه ارتباطی یکی از انواع تکنولوژی انتقال داده از طریق خط اشتراکی دیجیتال یا DSL است که امکان انتقال اطلاعات با سرعت بالا بر روی خطوط تلفن مسی را امکان پذیر می کند. این کار با بهره گیری از فرکانس هایی که توسط تماس های تلفنی صوتی مورد استفاده نیستند، انجام می گیرد و در نتیجه یک اسپلیتر یا فیلتر DSL اجازه می دهد که یک خط تلفن واحد به طور همزمان برای ارتباط ADSL و مکالمه مورد استفاده قرار بگیرد.

هنگامی که شما اقدام به خرید یک اشتراک ADSL می کنید، در حقیقت شرکت طرف قرارداد شما با نصب یک سویچ ارتباطی در مرکز مخابراتی تان، ارتباطی پرسرعت و مستقیم را بین سرور خدمات دهنده اش و مودم خانگی تان ایجاد می کند تا بدون اختلال قابل توجه در خط تلفن منزل شما، اینترنت پر سرعت را در اختیارتان بگذارد. درباره سرعت ارتباط و انتقال اطلاعات بعدا بیشتر خواهیم گفت، اما برای مقایسه، اینترنت دیال آپ معمولی در بهترین حالت ۳۶ تا ۵۷ کیلوبیت بر ثانیه سرعت دارد در حالی که سرعت ADSL از ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه شروع شده و سرعت های متداول آن ۲۵۶ و ۵۱۲ هستند. همچنین بسته به قوانین کشوری، شرکت ها امکان ارائه سرعت های بالاتر از ۲ مگابیت بر ثانیه تا ۶ و ۸ مگابیت را هم دارند.

 

مزایای ADSL
- ارتباط اینترنتی سریع تر: سرعت انتقال اطلاعات به صورت ADSL در پایین ترین حالت هم، چنان بالا است که قابل مقایسه با حالت دیال آپ نیست.

- عدم نیاز به برپایی زیرساخت ها: با توجه به اینکه تکنولوژی ADSL از همان خطوط مسی تلفن استفاده می کند که از قبل وجود داشته اند، برای پاسخگویی به خواست مشتریان نیازی به برپایی زیرساخت های ویژه و جدید ندارد.

- قابلیت اطمینان بالا: در مقایسه با دیگر روش های اتصال به اینترنت (همچون WiFi و WiMax و دیال آپ)، DSL اعتبار و اطمینان بخشی بیشتری دارد، یعنی همان چیزی که مهمترین فاکتور در تصمیم گیری شما برای انتخاب سرویس دهنده اینترنت است.

- استفاده همزمان از خط تلفن و اینترنت: بر خلاف ارتباط دیال آپ که همیشه خط تلفن را اشغال می کند، هنگام استفاده از اینترنت ADSL خط تلفن شما آزاد بوده و به راحتی امکان مکالمه را دارید.

- نصب و راه اندازی آسان: استفاده از اینترنت ADSL نیاز به هیچ کار ویژه و خاصی از طرف کاربر ندارد. کافی است شما یک خط تلفن داشته باشید. یک اشتراک بخرید. مودم را به آن وصل کرده و کار با اینترنت را آغاز کنید.

معایب ADSL
- تنها در مناطق توسعه یافته قابل دسترسی است: در مناطقی که از خطوط تلفن اشباع نشده باشد و مراکز پیشرفته مخابراتی نداشته باشند امکان ارائه خدمات اینچنینی وجود ندارد.

- عدم امکان تغییر آسان خط تلفن یا مکان مورد استفاده به دلیل نصب تجهیزات در مرکز مخابراتی

- سرعت متغیر و افت و خیز سرعت بسته به تعداد کاربران مرکز مخابراتی و میزان توانایی سرورهای شرکت خدمات دهنده

- گرانی تجهیزات اولیه نسبت به اینترنت دیال آپ

 

توصیه هایی برای انتخاب ADSL مناسب
به دلیل تنوع بسیار فراوان شرکت های خدمات دهنده ADSL و همچنین تعرفه های بسیار متفاوت و متنوع آن، ارائه دستورالعملی ویژه برای چنین انتخابی یک کار دشوار و سخت است. اما در این بخش تنها به ذکر چند نکته مهم و کلی در خصوص انتخاب شرکت و سرویس مناسب می پردازیم:

۱- در صورتی که چندین شرکت در شهر شما مشغول به فعالیت هستند و امکان انتخاب دارید، قبل از هر چیز دقت کنید که شرکت ارائه دهنده خدمات، نمایندگی کدام شرکت اصلی را به عهده دارد. سعی کنید از نمایندگی های شرکت های خوشنامی که در شهر شما هم عملکرد خوبی داشته اند، اشتراک بگیرید. به دوستانی مراجعه کنید که از خدمات ADSL استفاده کرده و از آن راضی هستند.

۲- هیچگاه تعداد زیاد مشترک یک شرکت دلیل بر خوب بودن آن نیست، زیرا در صورتی که شرکت نتواند منابع سیستمی لازم را تامین نماید، حتی در صورتی که نمایندگی شرکت خدمات دهنده معتبر و معروفی را هم داشته باشد، به دلیل تعدد مشترکین فعال، در ارائه خدمات با مشکل مواجه می شود. اما اغلب اوقات عکس این قضیه کاملاً صدق می کند. یعنی شرکتی که چند سال است کار می کند و هنوز تعداد کمی مشترک دارد، احتمالا نمی تواند به خوبی از پس خدمت دهی برآید.

۳- یکی از ملاک های تان برای انتخاب شرکت این باشد که سرعت مورد نظر شما را در اختیارتان بگذارد. برخی از شرکت ها با سخت گیری خاصی، برای مشترکین خانگی تنها خطوط ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه را عرضه می کنند. اما برخی با راه های ویژه ای حتی خطوط ۲ مگابیت بر ثانیه و بیشتر را هم در اختیارتان می گذارند. نگویید که همین خط ۲۵۶ کیلوبیتی از سر من زیاد است.

۴- شرکت ها معمولا برای جلب مشتری پلن ها و پیشنهادات وسوسه کننده ای ارائه می کنند. مثلا خطوط سرعت بالا و بسیار ارزان قیمتی که شما را ترغیب می کنند به صورت چند ماهه یا فصلی قرارداد ببندید. شاید برخی از این خطوط برای کار شما کاملا مناسب باشند. اما ابتدای امر هیچ گاه سراغ این خطوط نروید. پیشنهاد می کنم برای بار اول حتما یک خط یک ماهه را امتحان کنید تا میزان مصرف و سرعت مناسب کارتان را بسنجید.

مثلا یک خط ۲۵۶ یا ۵۱۲ کیلوبیت در استفاده خانگی برای ماه اول مناسب به نظر می رسد. ترافیک ماهیانه هم چیزی بین ۲ تا ۴ گیگابایت انتخاب کنید.یکی دو ماه استفاده اینگونه، مبنای مناسبی برای سنجش میزان استفاده معقول شما از اینترنت است. بعدا می توانید تصمیم بگیرید که چه سرعتی مناسب کار شما است و چه میزان ترافیک ماهیانه مصرف می کنید. پس با چشم باز (و نیم نگاهی به سرویس های تشویقی رایگان و نیم بهای شبانه) به سراغ سرویس های ویژه فصلی، سه یا شش ماهه سرویس دهنده اینترنتی تان (ISP) بروید. شاید هم همین یک ماه استفاده چنان تجربه بدی بود که ترجیح دادید که به سراغ سرویس دهنده بهتری بروید. پس شکر خدا به راحتی می توانید این کار را بکنید زیرا در دام یک قرارداد چند ماهه نیافتاده اید.

پس از انتخاب شرکت خدمات دهنده اینترنت، قدم بعدی خرید یک مودم ADSL مناسب است. اگر برای بار اول باشد که خط ADSL می گیرد، احتمالا همانند دفعه اول من، شرکت یکی از مودم هایی را که روی دستش مانده است با قیمتی بالاتر از بازار به شما تحویل خواهد داد که کاربرد چندانی هم برای تان نخواهد داشت. پس بگذارید برای اینکه دچار چنین مشکلی نشویم، در درس بعدی به سراغ شناخت انواع مودم های ADSL و استانداردهای آنها برویم تا با انتخاب مودم مناسب، زیرساخت های لازم را برای یک شبکه بی سیم خانگی آماده کنیم. زیرا در صورتی که مودم مناسبی انتخاب نکنیم، باید در قدم های بعدی با هزینه بیشتر اقدام به خرید تجهیزات اضافه و یا تعویض مودم برای راه اندازی شبکه بی سیم نماییم.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۲/۱۶

نظرات  (۱)

۱۶ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۱:۴۱ داریوش عزیزی
سلام
به ماهم سر بزنید خوش حال میشیم :
http://emonokte.blog.ir/
موفق باشی
التماس دعا...

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی