مقدمه
امروزه گستردگی امکانات و سهولت دسترسی، از عواملی هستند که باعث پر رنگ تر شدن روز افزون نقش عکس و عکاسی در عرصه های فردی و اجتماعی شده اند و طبیعتا دانش و مهارت کافی، امکان بهره برداری بهتر را فراهم خواهد ساخت.
مجموعه درس های حاضر، سعی دارد با نگاهی ساده اما علمی به بیان برخی از اصول مقدماتی عکاسی بپردازد. آنچه مسلم است، در عکاسی به طور خاص و خلق آثار هنری به طور عام، کسب دانش فنی و آشنایی با امکانات، مرحله آغازین است. از این رو، تمرکز مباحث، روی اصول فنی خواهد بود.
در این مجموعه، عکس یک رسانه تلقی خواهد شد. طبق تعریفی که عطاالله ابطحی (دکترای مدیریت رسانه و مدرس دانشگاه) ارائه می دهد رسانه عبارت است از وسیله ای برای برقراری ارتباط .
البته بعضا با تعاریف متنوعی از رسانه مواجه می شویم که از منظر آنها، اطلاق عکس به عنوان یک رسانه محض، باعث نادیده انگاشتن برخی از قابلیت های گسترده عکاسی می شود اما در این مبحث به تعریف فوق اکتفا می کنیم.
در انتها، لازم می دانم به نکاتی چند اشاره کنم که در این مجموعه و کلا در عکاسی مفید خواهند بود:
- دانستن واژه ها و اصطلاحات لاتین عکاسی، در بسیاری از موارد از جمله کار با دوربین و مطالعه منابع مربوط، بسیار مفید خواهد بود.
- دیدن هر چه بیشتر عکس های موفق و تجربه عملی گسترده با پشتوانه فکری از ملزومات پیشرفت در عکاسی است.
- شرکت در تشکل ها و رویدادهای مرتبط مانند انجمن ها، وب سایت ها، نشست ها، فستیوال ها، نمایشگاه ها و مسابقات عکاسی عرصه گسترده ای را برای ایجاد انگیزه و پیشرفت، فراهم می آورند.
- قرار گرفتن در جریان اخبار و دستاوردهای جدید عکاسی
- مطالعه نقدهای معتبر و تلاش در زمینه توصیف و نقد عکس
- در بخش هنری عکاسی قوانینی وجود دارد که می توانند عکاس را در خلق آثار زیبا یاری دهند ولی استفاده یا عدم استفاده از این قوانین، زیبایی و موفقیت کار را تضمین نخواهد کرد. گاهی استفاده و گاهی شکستن آگاهانه این قوانین در زیبایی و هویت یک عکس نقش تعیین کننده ای خواهد داشت.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.